E, Ez, Er, Eriz, Ere, Erez, Erek, Erekiz, Ereke, Erekez

E

Evren’in temel taşı (Kabuksuz birey) Birbirlerine yanaşan Öziz’ler 2lik, 3lük, 4lük…13lük gruplar oluştururlar (bkz. EK-B).
Bu gruplar Öziz Grubu adını alır. 12lik olan Öziz grubuna bir Öziz daha katılınca Öziz’lerden biri merkez edinilerek diğer 12 Öziz onun etrafında çevrelenip tam kaplamayı sağlarlar. (bir bilyenin etrafını, birbirlerine teması kaybetmeden, kendine eş büyüklükteki ancak 12 bilyenin tam olarak kaplayabilmesi gibi, bir Öziz’in çevresini de ancak 12 adet Öziz, mutlak manyetik alanları ile tam olarak kaplar). Böylece, ortada kalan merkez Öziz’i aracılığıyla, birbirlerine bağlantıları hem eşit hem de en kısa olur ve büyük bir dış kuvvet olmadıkça dağıtılamayacak bir müstakil birey oluşur (bkz. EK-C). * Üç boyutlu cisimlerin iç açıları toplamı 720°’dir. Şekil-4’teki koninin tepe açısı 60°’ dir. Ortadaki kürenin içinde oluşturulabilecek konilerin sayısı 720/60 = 12 dir. Bu nedenle, bir bilyenin etrafını, birbirlerine teması kaybetmeden, kendine eş büyüklükteki ancak 12 bilyenin tam olarak kaplayabilmesi gibi, bir Öziz’in çevresini de ancak 12 adet Öziz, mutlak manyetik alanları ile tam olarak kaplar. Kaplamanın tamamlanmasından sonra, gruba başka Öziz’in katılması mümkün olmaz. Birbirleri arasındaki mesafe yarıçaplarının $2\sqrt{2}$ katı olan 13 Öziz’den kurulu, fakat 12 Öziz’lik (merkez Öziz’inin manyetik alanı, çevre Öziz’lerinin Faraday kafesliği nedeniyle etkisizdir) manyetik kuvvete sahip bu yeni grup E‘dir.
  • Bu yeni birey ve bu bireyin 11e kadar oluşturacağı gruplar, birit’in son yörüngesinde (eşuzunda) yer alarak, kimyasal işlemlere elemanlık yapacak elektronlar (uyuçlar) olacağından  O’na “E” adını vermek uygun olacaktır
Oluşturulan E’nin manyetik akı kabukları hep tek yönlü kutba sahip olduğu için birbiri ile bağlantısızdır. Ancak bir kuvveti vardır ve bu kuvvet sadece bir eşidiyle ikizlenmeye yetecek kadardır. İkizlendikten sonra ise; ikizlenmeden önceki kuvvetinin iki katına sahip olduğundan, artık eşit kuvvette olmayan E‘ler (bireyler) kendisine yanaşamazlar. Bu sebeple ikiden fazla E bir araya gelemez.

Ez

E’yi oluşturan Öziz’lerin enerjileri,  E’nin çevre bölgesinde 12 Öziz kuvvetinde manyetik alan oluşturur. 2 adet E, 12 ÖZ kuvvetindeki manyetik alanlarının yarattığı manyetik kuvvetleri ile birbirlerine yanaşarak E ikizini (Ez’i) oluştururlar.  ÖZ ikizinin, yani Öziz’in elektriksel kuvveti bir ÖZ’lük, manyetik kuvveti ise 12 ÖZ’lüktür. Çünkü, ikizlenmiş ya da ikizlenmemiş tüm bireylerin elektriksel güçleri birbirlerine eklenmez, manyetik kuvvetleri ise; birbirlerini tamamlayarak büyürler.

Er

(1 kabuklu birey) Birbirlerine yanaşan Ez’ler, 2’lik, 3’lük, 4’lük …12’lik gruplar oluştururlar. Bir Ez, kendisi gibi 12 adet Ez tarafından çevrelenirse, 13’lük bir Ez grubu oluşur. Bağlantılarını tamamlayan grup, bünyesine başka Ez’lerin katılmasına izin vermez. Böylece bağımsızlığını değiştirilemez kılar. Birbirleri arasındaki mesafe yarıçaplarının $2\sqrt{2}$ katı olan 13 adet Ez’den kurulu fakat 12 Ez’lik manyetik güce sahip bu yeni grup Er‘dir. Merkez Ez’inin çevresindeki bir sıralık kaplama nedeniyle Er, 1 kabuklu bireydir.

Eriz

2 adet Er, 12 E gücündeki alanlarının yarattığı manyetik kuvvetleri ile birbirlerine yanaşarak Er ikizini (Eriz) oluştururlar. Eriz’in elektriksel kuvveti 1 E‘lik, manyetik kuvveti ise 12 E‘liktir.

Ere

(2 kabuklu birey) Bir kabuklu birey olan Erizler birbirlerine yanaşarak 2’lik, 3’lük, 4’lük .. 13’lük gruplar oluştururlar. Bir Eriz, kendisi gibi 12 adet Eriz tarafından çevrelenirse, 13 lük bir Eriz grubu oluşur. Bağlantılarını tamamlayan grup, grup dışındaki Eriz’lerin bünyesine katılmasına izin vermez. Böylece bağımsızlığını değiştirilemez kılar. Birbirleri arasındaki mesafe yarıçaplarının $2\sqrt{2}$ katı olan 13 adet Eriz’den kurulu fakat 12 Eriz’lik manyetik kuvvetteki bu yeni grup Ere‘dir. Bir kabuklu merkez Eriz’inin çevresindeki bir sıralık kaplama ikinci defa kabuk oluşturduğundan Ere iki kabuklu bireydir.

Erez

Ere’deki Eriz’lerin enerjileri Ere’nin çevresinde 12 adet bir Er kuvvetinde manyetik alan oluşturur. 2 adet Ere, 12 adet bir Er kuvvetindeki elektrik alanlarının yarattığı manyetik alanları ile birbirlerine yanaşarak Ere ikizini (Erez) oluştururlar. Erez’in elektriksel kuvveti 1 Öziz’lik, manyetik kuvveti ise 12 Er’liktir.

Erek

(3 kabuklu birey) İki kabuklu birey olan Erez’ler, birbirlerine yanaşarak 2’lik, 3’lük, 4’lük… 13’lük gruplar oluştururlar. Bir Erez, kendisi gibi 12 adet Erez tarafından çevrelenirse, 13 lük bir Erez grubu oluşur. Bağlantılarını tamamlamış olan grup, diğer Erez’lerin bünyesine katılmasına izin vermez. Böylece bağımsızlığını değiştirilemez kılar. Birbirleri arasındaki mesafe yarıçaplarının $2\sqrt{2}$ katı olan 13 adet Erez’den kurulu fakat 12 Erez’lik manyetik kuvvete sahip bu yeni grup Erek’tir (tekil görünümü Ek-D1‘de ikizli görünümü ise Ek-D2‘dedir.). İki kabuklu merkez Erez’inin çevresini kaplamış olan 12 Erez, üçüncü defa kabuk meydana getirdiği için, Erek üç kabuklu birey olur.

Erekiz

Erek’deki Erez’lerin enerjileri Erek’in çevresinde 12 adet bir Ere kuvvetinde elektrik alan oluşturur. 2 adet Erek, 12 adet 1 Ere gücündeki elektrik alanlarının yarattığı manyetik alanları ile birbirlerine yanaşarak Erek ikizini (Erekiz) oluştururlar. Erekiz’in elektriksel gücü 1 Öziz’lik, manyetik kuvveti ise 12 Erez’liktir.

Ereke

(4 kabuklu birey) Üç kabuklu birey olan Erekiz’ler, birbirlerine yanaşarak 2’lik, 3’lük, 4’lük… 13’lük gruplar oluştururlar. Bir Erekiz, kendisi gibi 12 adet Erekiz tarafından çevrelenirse, 13 lük bir Erekiz grubu oluşur. Bağlantılarını tamamlamış olan grup, başka Erekiz’lerin bünyesine katılmasına izin vermez. Böylece bağımsızlığını değiştirilemez kılar. Birbirleri arasındaki mesafe yarıçaplarının $2\sqrt{2}$ katı olan 13 adet Erekiz’den kurulu fakat 12 Erekiz’lik manyetik güce sahip bu yeni grup Ereke’dir (bkz. Ek-E). Üç kabuklu merkez Erekiz’inin çevresini kaplamış olan 12 Erekiz, dördüncü defa kabuk meydana getirdiği için, Ereke dört kabuklu birey olur.

Erekez

Ereke’deki Erekiz’lerin enerjileri Ereke’nin çevresinde 12 adet bir Erek kuvvetinde elektrik alan oluşturur. 2 adet Ereke, 12 adet bir Erekiz kuvvetindeki elektrik alanlarının yarattığı manyetik alanları ile birbirlerine yanaşarak Ereke ikizini (Erekez) oluştururlar. Erekez’in elektriksel kuvveti bir Öziz’lik, manyetik kuvveti ise 12 Erekiz’liktir.

E, Er, Ere, Erek ve Ereke (12 ye tamamlanmış bireyler) ana bireylerdir. Tüm ana bireyler, manyetik alanları kapalı olduğu için nötr (çekim güçsüz) haldedirler. Bu nedenle; sadece kendi aralarında ikiz oluşturabilirler. Bireylerin ikizleri ise, manyetik alanları kapalı olmadığından 11 adede kadar grup oluşturabilirler (12 ye ulaştıklarında bir üst ana birey olurlar). Ana birey ikizlerinin yanaşımı ile oluşturulan birey ya da birey grupları, bir atoma ya çekirdeklik ya da elektronluk (uyuçluk) yaparlar. Yani atoma  eleman olurlar. Bu demektir ki; atomun elemanları (atom altı parçacıklar) yanaşım ile oluşur. (Yanaşım eşit bireyler arasında olabildiğinden; molekül eşit atomlardan, ve element de eşit moleküllerden yanaşım ile oluşan bireylerdir).
Özetle; Birbirlerinin etki alanına giren ÖZ’ler önce ÖZ ikizi (Öziz) olurlar, sonra da birbirlerine yanaşarak grup oluştururlar. Bu yanaşım ile, mutlak manyetik alanlarının küresel yüzeyleri, bir küre yüzeyini tam olarak kaplar. 2 Öziz için bu kürenin yarıçapı $\sqrt{2} r_{ÖZ}$, 3 Öziz için $\sqrt{3} r_{ÖZ}$, 4 Öziz için $\sqrt{4} r_{ÖZ}$ , … 12 Öziz için $\sqrt{12} r_{ÖZ}$ dür. Yanaşım; bir manyetik alan merkezinin, kendine eşdeğerdeki diğer manyetik alan bölgesine doğru çekilerek yerleşmesidir. Yalnız aynı büyüklükteki bireyler birbirlerine yanaşabilirler. Eşdeğer manyetik alan bölgeleri birbirlerine kavuştuklarında, güçlü bir dış kuvvet olmadıkça birbirlerinden ayrılmazlar. 12 Adet Öziz, bir Öziz’in etrafını tam olarak kaplar. Bu, 12 Öziz manyetik kuvvetindeki 13 Öziz’lik değiştirilemez grup, E’dir.  ilk tam birey olduğundan, Evren’e temel taşlığı görevini E yapmaktadır. Yani Evren’in nüvesi ÖZ, temel taşı ise; E’dir. E’ler ikizlenerek Ez’i (elektronu) oluştururlar. 12 adet Ez’in bir adet Ez’in etrafını tam olarak kaplaması ile Er, Er’in ikizlenmesi ile Eriz, 12 adet Eriz’in bir adet Eriz’in etrafını tam olarak kaplaması ile Ere, Ere’nin ikizlenmesi ile Erez, 12 adet Erez’in bir adet Erez’in etrafını tam olarak kaplaması ile Erek, Erek’in ikizlenmesi ile Erekiz, 12 adet Erekiz’in bir adet Erekiz’in etrafını tam olarak kaplaması ile Ereke, Ereke’nin ikizlenmesi ile de Erekez vücut bulur. E ve ikizi (Ez) kabuksuz bireydir. Er ve ikizi (Eriz) etrafındaki bir sıralık Ez kaplaması nedeniyle bir kabukludur. Ere ve ikizi (Erez) iki kabuklu, Erek ve ikizi (Erekiz) üç kabuklu, Ereke ve ikizi (Erekez) ise; dört kabuklu bireydir. Uzayan mesafeler nedeniyle, bağlantıyı sağlayacak kuvvet kalmayacağından, beşinci kabuk oluşamamakta, yani beş kabuklu birey meydana gelememektedir. Diğer çekim etkilerinin yok denecek kadar az olduğu bölgelerde, tesadüfen birbirine yaklaşmış bireylerin oluşturduğu bulutsu yapıdaki 5 kabuklu bireyler, herhangi bir dış çekim halinde koparak dağılırlar ve diğer kütleler tarafından kapılırlar. E, Er, Ere, Erek ve Ereke ana bireylerdir. Ana bireyler ikiz oluşturabilirler, ana bireylerin ikizleri de 11’e kadar grup oluşturabilirler. 12 adede ulaşınca bir üst ana birey olurlar. Grup içindeki yakın ana birey ikizleri arasındaki mesafe, yarıçaplarının $\sqrt{2}$ katı olur. Yanaşım ile, atomun elemanları olan çekirdek ve uyuçlar (elektron ve atom altı parçacıklar) elde edilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir