Molekül, Birleşim, Element, Ebe, Eber, Ebere, Eberek, Ebereke

Molekül (İkit)

Atomdaki çekirdek ve uyuçları oluşturan bireylerin enerjileri atomun çevresinde güçsüz (tam gücünün altıda biri) bir elektriki alan oluşturur. Bu elektriksel alan da tek yönlü ve aralıklı manyetik alan üretir.

Elektrik alanlarının yarattığı manyetik alanları ile iki adet atom birbirlerine yanaşarak atom ikizini (molekül) oluşturur. Bu oluşum ile birinin manyetik alanı diğeri ile birleşir. Birleşik manyetik alanı, molekülü hem aralıksız, hem de tam güçte manyetik alan yayar konuma getirir. Böylece bir moleküllük elektrik ve manyetik alanlı bir ikiz birey oluşur.


Birleşim

Bireylerin yanaşımı ile birey ikizleri, birey ikizlerinin yanaşımı ile de çekirdek ve uyuçlar oluşuyor idi. Atomların yanaşımı ile molekül, moleküllerin yanaşımı ile de element oluşur. Bu bir birleşimdir.


Element

Moleküller, çekim alanlarına giren aynı cins moleküllere yanaşarak birleşirler. Bu birleşim ile element oluşur (Ek-O). Her sistemin (1:4 kabuklu) elementi vardır. Her sistemin elementinin sayısı, o sisteme ait atom sayısı kadardır; bir kabuklu sistemin 11 (12-1) adet, iki, üç, dört ve beş kabuklu sistemin 155 ([12*13]-1) adet elementi vardır.


Ebe

Daha önce belirtildiği gibi; kendisine uyuç olabilecek Öziz’lerin bir süre sonra yok olmaları Be’yi ölümlü kılmaktadır. Kısa süreli ömre sahip olan Be atomunun Kara Delik (Yoğun Kütle) kütlesi dışında, yani çok yüksek basınç olmadan element oluşturması da mümkün olmaz. Onun için; Ebe kabuksuz elementi, Yoğun Kütle’nin kütlesi dışında bulunmaz. Kara Delik kütlesi içindeki Ebe’nin yoğunluğu çok büyüktür (yaklaşık olarak, üç kabuklu sistemin benzer elementinin 216,000,000,000 katı) (Ek-P).


Eber

Ber, bir kabuklu bir atomdur. Birbirine yanaşarak meydana getirdiği element Eber’dir. Eber’in yoğunluğu oldukça büyüktür (yaklaşık olarak, üç kabuklu sistemin benzer elementinin 36,000,000 katı) (Ek-P). Ancak; daha önce belirtildiği gibi, çekirdeğinin çok küçük kütleli çekirdek oluşu onun atom oluşturma şansını çok aza indirmektedir. Bu nedenle Evren’de yok sayılacak kadar az miktarda Eber vardır.


Ebere

Bere iki kabuklu bir atomdur. Birbirine yanaşarak meydana getirdiği element Ebere’dir. Ebere’nin yoğunluğu üç kabuklu sistemin aynı numaralı elementinin yaklaşık 6,000 katıdır (Ek-P). Güneş Sistemindeki Merkür gezegeni, Ceres gezegeni ve Astereoit kuşağı gezegenleri iki kabuklu elementlerin oluşturduğu gök cisimlerine örnektir.


Eberek

Berek üç kabuklu bir atom’dur. Birbirine yanaşarak meydana getirdiği element Eberek’tir. Güneş Sistemindeki Venüs, Dünya, Mars ve Plüton gezegenleri ile Titan uydusu üç kabuklu elementlerin oluşturduğu gök cisimlerine örnektir.


Ebereke

Bereke dört kabuklu bir atomdur. Birbirine yanaşarak meydana getirdiği element Ebereke’dir. Ebereke, Evren deki en az yoğunluğa sahip elementtir (üç kabuklu sistemin aynı numaralı elementinin yaklaşık olarak 6,000 de biri) (Ek-P). Güneş ve Güneş Sistemindeki Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün gezegenleri ile Ay uyucu, dört kabuklu elementlerin oluşturduğu gök cisimlerine örnektir.



Özet olarak;                                                                                          

Aynı cins atomlar ikizlenerek molekülü, aynı cins moleküller birbirine yanaşarak elementi meydana getirirler. Kabuksuz moleküller Ebe’yi, bir kabuklu moleküller Eber’i, iki kabuklu moleküller Ebere’yi, üç kabuklu moleküller Eberek’i, dört kabuklu moleküller de Ebereke’yi oluşturur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir