Evren

Evren’in oluşumu ve işleyişi hakkındaki varsayımların, yerlerine konacak kesin bulgularla değiştirilmelerinin ya da yeniden sorgulanmalarının vaktinin geldiği düşüncesindeyim. Bu nedenle bu konularda bazı savlarım var.

Savımı sunarken bazı yerlerde bilim dilinde yer almamış Türkçe kelimeler kullanmak zorunda kalacağım. Bunun nedeni, söz edilen olay veya konunun, yeniliği dolayısı ile bilim tarafından henüz adlandırılmamış olmasıdır.

Evreni açıklayan kavram başlıkları aşağıda sıralanmıştır.

ÖZ, Öziz

Yanaşım

E, Ez, Er, Eriz, Ere, Erez, Erek, Erekiz, Ereke, Erekez

Yamanım

Atom, Be, Ber, Bere, Berek, Bereke

Molekül, Birleşim, Element, Ebe, Eber, Ebere, Eberek, Ebereke

Kaynaşım/Karışım, Madde

Gök Cismi, Gezegen, Yıldız, Kara Delik, Dev, Evren, Büyük Patlama

EK-A, EK-B, EK-C, EK-D1, EK-D2, EK-E, EK-F, EK-G, EK-H, EK-K


                                                                                       

Evren’in nüvesi, ÖZ dür.

ÖZ, yaydığı azalıp çoğalan manyetik alanı ile, bir başka ÖZ ile ikizlenir; etrafına yoğunluklu ve bir ters bir düz yöne sahip elektrik alan yayan Öziz olur. Birbirlerine yanaşmadıkları takdirde tükenen bir ÖZ’lük güçteki ölümlü Öziz’lerden 13’ü birbirine yanaşır; birbirine yansıttıkları elektrik alanlar ile birbirlerini tamamlayarak uzun ömürlü E olur.

E, ikizlenir; Ez olur, 13 Ez birbirine yanaşır; Er olur. Er ikizlenir; Eriz olur, 13 Eriz birbirine yanaşır; Ere olur. Ere ikizlenir; Erez olur, 13 Erez birbirine yanaşır; Erek olur. Erek ikizlenir; Erekiz olur, 13 Erekiz birbirine yanaşır; Ereke olur. Ereke ikizlenir; Erekez olur.

ÖZ, E, Er, Ere, Erek, Ereke birer birey; Öziz, Ez, Eriz, Erez, Erekiz, Erekez ise birer birey ikizidir. Bireyler, bünyelerindeki ikizlerin yaydıkları elektrik alanları ile birbirlerini tamamlamaları nedeniyle çok uzun ömürlüdürler. Birey ikizleri ise, tek yönlü olarak yaydıkları elektrik alanları ile güç kaybettiklerinden daha kısa ömürlüdürler.

Öziz’lerin dışındaki birey ikizlerinden her 13’lük grup, bir adedi ile merkez, merkezi çevreleyen 12 adedi ile de kabuk oluşturur. Bu nedenle; E ve Ez kabuksuz, Er ve Eriz 1 kabuklu, Ere ve Erez 2 kabuklu, Erek ve Erekİz 3 kabuklu, Ereke ve Erekez 4 kabuklu bireylerdir.

Atom, atomun ikizi molekül, molekül yığını element, element karışım/ kaynaşımı madde, madde karışımı gök cismi de kendilerini oluşturmuş olan bireylerin kabuk adedi ile anılırlar.

Her gök cismi başlangıçta Soğuk Kütle‘dir. Bünyesindeki bireylerin birbirlerini çekmelerinden dolayı gök cisimlerinin iç bölgelerinde basınç oluşur. Oluşan basınç ısı enerjisi yaratır. Isı enerjisi ÖZ’leri oluşturur. Oluşan ÖZ’ler, yukarıda anlatıldığı şekilde bireyleri oluşturur. Bireylerden de madde oluşur. Böylece gök cismi büyür. Bazen bu gök cismine, yakınından geçmekte olan kendinden küçük bir gök cismi de katılabilir.

Atom‘lardan oluşan gök cisimleri daha da büyüyünce; yine atomlardan oluşan Yıldız, yıldızlar büyüyünce; çekirdeklerden oluşan Kara Delik olurlar. Kara Delik’ler büyüyünce sadece Ez’lerden (elektronlardan) oluşan Dev olurlar. Dev’ler büyüyünce patlarlar.


Bu savların ışığında aklımıza gelen bazı olgular şunlardır: 

  • Çekim nedir, cisimler birbirlerini neden çekerler, çekim gücü ne kadardır?
  • Proton ve nötron nedir, ağırlıkları ne kadardır?
  • Kabuk nedir, nasıl oluşur, hangi cisimler kaç kabukludur?
  • Işık nedir, nasıl oluşur, hızı ne kadardır, neden?
  • Toz bulutu, gök taşı, gök cismi, uydu (uyuç), gezegen (soğuk kütle), yıldız (yanar kütle), kara delik (yoğun kütle), dev (en yoğun kütle) nedir? Yıldız kümesi (galaksi) nedir, neden düzlemseldir?
  • Gök cisimleri neden birbirleri etrafında dönerler, dönme hızları neye bağlıdır?
  • Gezegenlerin ekseni nedir, neden ve ne kadar eğiktir?
  • Birey atım (radyoaktiflik) nedir, alfa, beta, gamma ışınları nelerdir, neden canlılar için öldürücüdürler, onlardan nasıl korunulur?
  • Deprem nedir, nasıl oluşur, şiddeti neye bağlıdır, engel olunabilir mi, önceden haberdar olunabilir mi?
  • Küresel ısınma nedir, ısınma ne zamana ve ne dereceye kadar sürecektir? Küresel ısınma Dünya’daki yaşamı ne şekilde etkileyecektir? Isı artışına engel olunabilinir mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir